Leuk om je te ontmoeten!

Hi, ik ben Silvie

De maatschappij is gehaast en goed voor jezelf zorgen wordt gezien als een luxe en niet als vanzelfsprekend.
Van huis uit heb ik zelf meegekregen altijd voor de ander klaar te staan, zoals velen onder ons. Het risico is dat je dan jezelf wegcijfert en opgebrand op de bank komt te zitten.
Ik heb geleerd dat te veranderen niet ingewikkeld hoeft te zijn maar het ook praktisch en licht kan.
Goede begeleiding (gebaseerd op wetenschappelijke inzichten) is daarbij essentieel en die persoonlijke begeleiding bied ik.  

Ik geef begeleiding bij het vinden van meer ontspanning en zelfvertrouwen in het dagelijks leven, door als counsellor bij stress klachten te begeleiden, op een wijze waarin ontspanning, verbinding, waardering, inspiratie, aandacht en esthetiek centraal staan

Ik combineer mijn werk in de zorg met het ondernemerschap. In mijn eigen praktijk kan ik mijn ervaring als erkend zorgprofessional kwijt maar dan met meer tijd voor persoonlijke aandacht voor m'n cliënten; best of both worlds.

Mijn begeleiding is erop gericht dat je in het dagelijks leven beter jouw grenzen kan bewaken zonder gevoelens van schuld te ervaren. Hierdoor kan je meer ontspanning en zelfvertrouwen in het dagelijks leven ervaren en energie en tijd steken in wat je echt belangrijk vind, zoals lekker sporten of weer op stap gaan met vriendinnen.
Jouw leven kan daardoor beter in balans komen met als gevolg betere nachtrust, relaties en carrière. Je voelt je weer gezien in je relatie en op werk. Minder geklaag en meer gevoel van tevredenheid. Je weet weer wie je bent. Het gaat over thuiskomen bij jezelf.

Opleiding en werkervaring

Lidmaatschap & Registratie

- Registercounsellor ABvC® in het beroepsregister van de Algemene Beroepsvereniging voor Counselling

- LVV erkend vertrouwenspersoon in het register van de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen

- Kwaliteitsregister van de Landelijke Vereniging POH-GGZ
 
- Algemene voorwaarden zijn hier te lezen

-Privacyregelement is hier te lezen

Opleidingen

-In 2014 hbo-opleiding toegepaste psychologie

In 2017 de geaccrediteerde post-HBO opleiding Praktijkondersteuning huisartsen Geestelijke Gezondheidszorg (POH-GGZ)

-In 2020 een opleiding tot co-active coach  

-In 2023 de Opleiding Counselling Psychologie

-In de loop der jaren heb ik verschillende nascholingen gevolgd waaronder Acceptance & Commitment Therapy (ACT), Pijn & het brein, Schematherapie en Negatief zelfbeeld behandelen met Cognitieve gedragstherapie (CGT).

Werkervaring

-Vanaf 2017 tot heden werkzaam als Praktijkondersteuner Geestelijke Gezondheidszorg (POH-GGZ) bij verschillende huisartsen. Huidige werkplek: OLVG

-2019 start met eigen praktijk waar ik mensen individuele begeleid en workshops, lesdagen en webinars geef binnen mijn vakgebied (zie onder)

Interview

Voor het ontwikkelen van een app door Stichting Stresslogger ben ik geïnterviewd over het meten van stress en hoe deze te verminderen bij verschillende doelgroepen

Trainingen

Online workshops voor JobOn en Werken voor elkaar over het omgaan met tegenslag en het nemen van stappen in de zoektocht naar werk

Workshopleider van brainstormsessies met huisartsen en specialisten op compagnonsdagen over leefstijl

Trainer Stoppen met Roken lotgenotengroepen

Gastdocent

Trainingsdagen over stemmingsstoornissen ontwikkelt en gegeven aan de post-HBO opleiding tot POH-GGZ aan de HvA.

Spreker tijdens verschillende nascholingen voor Praktijkondersteuning GGZ bij Zorggroep Almere.

Opdrachten gedaan voor: 

Arise Health logoThe Paak logoOE logo2020INC logoEphicient logo
Arise Health logoThe Paak logoOE logo2020INC logoEphicient logo

Met Silvie heb ik nauw samengewerkt in een projectgroep om van de Almeerse rookstopzorg tot de meest intensieve en effectieve zorg te maken met een geheel vernieuwd zorgprogramma.
Ik heb Silvie leren kennen als individuele behandelaar en als opzetter en begeleider van een groep voor gestopte rokers. Silvie heeft zich hierin zeer bekwaam en enthousiast getoond. Degenen die toekomstig met Silvie werken kunnen op haar rekenen als als energieke, empathische en gedreven professional

Michael Brouwer

Huisarts, kaderarts GGZ

Samen met Silvie heb ik 2 trainingen verzorgd voor de leergang POH-GGZ. Silvie heeft een enorme drive om het vak van POH'er goed neer te zetten o.a. door kennis over te brengen aan POH’ers in opleiding. Dat doet ze geweldig. Ze kan leuk vertellen, verbindt kennis aan ervaring en andersom, is interactief, is erg geïnteresseerd in de ander, en heeft leuke interactie met studenten. Het was zeker een fijne samenwerking en voor de toekomst echt een aanrader om vaker te doen!

Paulina Sedney

Onderzoeker sociaal domein, PhD

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.

Profile name

CEO / Creative IT

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.

Profile name

CEO / Creative IT