Omgaan met baanonzekerheid

De werkloosheid stijgt en voor wie nog wel aan het werk is, is de grens tussen werk en privé is nog nooit zo vaag geweest. Om zoveel mogelijk mensen te inspireren hoe hier in deze onzekere tijden hier mee om te gaan heb ik in de Week van de Werkstress een webinar gegeven over over balans tussen werk en privé en hoe je grip krijgt op jouw huidige werksituatie. Je krijgt inspirerende informatie en praktische tools die je helpen de balans te vinden en te behouden. Zodat je mentaal vitaal blijft, wat er ook komen gaat.

Bekijk hem hier

Omgaan met werkeloosheid 

Voor ‘Werken voor elkaar’ heb ik een Webinar gegeven over de Acceptatie & Commitment Therapy (ACT), een effectieve en verantwoorde gedragstherapie om werkzoekenden handvaten te geven om met moeilijke gevoelens en gedachten om te gaan.

Bekijk hem hier

Perfectionisme 

Voor JobOn heb ik een webinar gegeven over onzekerheid en hoe je zelfverzekerder een sollicitatiegesprek in kan gaan 

Bekijk hem hier

Ik vond het een heel waardevol webinar. Loont voor mij om even stil te staan bij waar ik me druk over maak en waarom. Het was voor mij alweer de tweede keer. Wat ik haal uit dit webinar is tools om de waan van de dag te relativeren. Ik maak me soms druk en kan best streng zijn voor mezelf. Tijdens het webinar realiseer ik me dat ik die dingen in het perspectief moet plaatsen: hoe belangrijk zijn ze in werkelijkheid? En dat ik niet te streng voor mezelf hoef te zijn.

 

David / Projectleider

De webinar vond ik heel leerzaam. Zowel direct toepasbaar als stof tot nadenken.

Ik vond het top aan de webinar dat het niet alleen maar kennis was maar ook dat we direct oefeningen deden. 

Ik geef de webinar een 8,5. Ik vond het heel fijn dat er al meteen oefeningen inzaten en dat echt was om mensen te helpen en niet perse een verkooppraatje voor jezelf.

Yoy / Maatschappelijk werker

Het inzicht dat ik meeneem uit dit webinar is om in een onrustige situatie waar je geen grip op hebt, eerst een ontspanningsoefening te doen waardoor je dichter bij jezelf komt om vervolgens duidelijk na te gaan waar je wel grip op hebt en wat je daarin kunt doen en hoe je met negatieve gedachtes kunt omgaan.

Chela / Juridisch consulent
We kunnen dagen van slag zijn door tegenslag en die onrust ten volle ervaren. Heel vervelend als die piekergedachten of overweldigende emoties het overnemen en je de controle over je leven verliest. 

Ook ik ervaar geregeld onzekerheid of dat kritische stemmetje. Dat hoort nu eenmaal bij het leven. 
Maar ik kan er nu voor kiezen me niet meer hierdoor te laten leiden en ze mijn leven laten bepalen. Ik sta aan het roer! 

Ik heb ontdekt hoe je met relatief weinig inspanning mentaal fit wordt én blijft. 
Net als dat je geregeld sport om fysiek fit te blijven en je lichamelijke gezondheid te onderhouden, kun je ook je mentale gezondheid wekelijks bijhouden om mentaal fit te blijven. 
Bijvoorbeeld door wekelijks wat tijd voor jezelf in je agenda te blokken om te reflecteren op je week en op tijd bij te sturen waardoor je voorkomt de grip te verliezen. 
Het betekent keuzes maken in welke vrienden, baan en activiteiten je tijd en aandacht gaat geven. Nee durven zeggen en stappen uit je comfortzone zetten.
Maar jeetje, het is het allemaal zo waard. Niet alleen het resultaat maar ook de weg ernaartoe! 

Ik kan je zeggen dat ik hierdoor (geen grap) bijna dagelijks dankbaarheid ervaar voor en aandacht geef aan de mensen en dingen die ík belangrijk vind in mijn leven. 
Dit gun ik jou ook. 

Heb jij ook behoefte aan regie? 
Ik kan je hierbij helpen!

Mensen zeggen dat de rust die ik in m’n webinars uit straal en het enthousiasme waarmee ik de praktische oefeningen doe in de coaching op maat, aanstekelijk werken! 
De support onderweg zorgt er ook nog eens voor dat je écht doorpakt en je al na enkele sessies stappen zet.

-Moe en gestrest? 
-Vind je jezelf al een tijdje niet meer de leukste versie? 
-Ervaar je onrust in je lijf of weet je niet hoe je écht kunt ontspannen? 
-Vind je het lastig om keuzes te maken? 
-Moeite met dicht bij jezelf blijven in contact met anderen? 
-Gezellig met je collega’s maar uit je rol gegroeid op werk? 
-Toe aan een volgende stap op werk maar weet je niet wat of hoe? 

Neem contact met me op voor een adviesgesprek (gratis) om samen te kijken wat als eerste de beste stap voor jou is om te zetten!

Ik zie ernaar uit van je te horen 🙂

Silvie
We kunnen dagen van slag zijn door tegenslag en die onrust ten volle ervaren. Heel vervelend als die piekergedachten of overweldigende emoties het overnemen en je de controle over je leven verliest. Ook ik ervaar geregeld onzekerheid of dat kritische stemmetje. Dat hoort nu eenmaal bij het leven. Maar ik kan er nu voor kiezen me niet meer hierdoor te laten leiden en ze mijn leven laten bepalen. Ik sta aan het roer! Ik heb ontdekt hoe je met relatief weinig inspanning mentaal fit wordt én blijft. Net als dat je geregeld sport om fysiek fit te blijven en je lichamelijke gezondheid te onderhouden, kun je ook je mentale gezondheid wekelijks bijhouden om mentaal fit te blijven. Bijvoorbeeld door wekelijks wat tijd voor jezelf in je agenda te blokken om te reflecteren op je week en op tijd bij te sturen waardoor je voorkomt de grip te verliezen. Het betekent keuzes maken in welke vrienden, baan en activiteiten je tijd en aandacht gaat geven. Nee durven zeggen en stappen uit je comfortzone zetten. Maar jeetje, het is het allemaal zo waard. Niet alleen het resultaat maar ook de weg ernaartoe! Ik kan je zeggen dat ik hierdoor (geen grap) bijna dagelijks dankbaarheid ervaar voor en aandacht geef aan de mensen en dingen die ík belangrijk vind in mijn leven. Dit gun ik jou ook. Heb jij ook behoefte aan regie? Ik kan je hierbij helpen! Mensen zeggen dat de rust die ik in m’n webinars uit straal en het enthousiasme waarmee ik de praktische oefeningen doe in de coaching op maat, aanstekelijk werken! De support onderweg zorgt er ook nog eens voor dat je écht doorpakt en je al na enkele sessies stappen zet. -Moe en gestrest? -Vind je jezelf al een tijdje niet meer de leukste versie? -Ervaar je onrust in je lijf of weet je niet hoe je écht kunt ontspannen? -Vind je het lastig om keuzes te maken? -Moeite met dicht bij jezelf blijven in contact met anderen? -Gezellig met je collega’s maar uit je rol gegroeid op werk? -Toe aan een volgende stap op werk maar weet je niet wat of hoe? Neem contact met me op voor een adviesgesprek (gratis) om samen te kijken wat als eerste de beste stap voor jou is om te zetten! Ik zie ernaar uit van je te horen 🙂 Silvie