Leuk om kennis met je te maken!

Over mij

Mijn verhaal

We kunnen dagen van slag zijn door tegenslag en die onrust ten volle ervaren. Heel vervelend als die piekergedachten of overweldigende emoties het overnemen en je de controle over je leven verliest.

Ook ik ervaar geregeld onzekerheid of dat kritische stemmetje. Dat hoort nu eenmaal bij het leven. Maar ik kan er nu voor kiezen me niet meer hierdoor te laten leiden en ze mijn leven laten bepalen. Ik sta aan het roer!

Ik heb ontdekt hoe je met relatief weinig inspanning mentaal fit wordt én blijft. Net als dat je geregeld sport om fysiek fit te blijven en je lichamelijke gezondheid te onderhouden, kun je ook je mentale gezondheid bewust onderhouden om mentaal fit te blijven. Bijvoorbeeld door wekelijks wat tijd voor jezelf in je agenda te blokken om te reflecteren op je week en op tijd bij te sturen waardoor je voorkomt de grip te verliezen.

Het betekent keuzes maken in welke vrienden, baan en activiteiten je tijd en aandacht gaat geven. Nee durven zeggen en stappen uit je comfortzone zetten. Maar jeetje, het is het allemaal zo waard. Niet alleen het resultaat maar ook de weg ernaartoe! Ik kan je zeggen dat ik hierdoor haast dagelijks dankbaarheid ervaar voor en aandacht geef aan de mensen en dingen die ík belangrijk vind in mijn leven. Dit gun ik jou ook.

Heb jij ook behoefte aan regie? Ik kan je hierbij helpen!

Ik ben counselor, gespecialiseerd in stress, zelfbeeld en zelfvertrouwen. Met ruim 10 jaar ervaring heb ik inmiddels vele mensen geholpen op het gebied van stress. Ik ben toegepast psychologe en praktijkondersteuner geestelijke gezondheidszorg in de huisartsenzorg (POH-GGZ). In 2019 ben ik mijn eigen praktijk begonnen. 

Ik woon in Amsterdam samen met mijn vriend. Ik reis graag naar Frankrijk waar een bezoek aan een mooi museum zelden in het programma ontbreekt. In het weekend maak ik graag de balans op en kom ik tot rust met een boswandeling.

Ik vind het belangrijk dat de counselling die ik bied wetenschappelijk verantwoord is en aan de hoogst mogelijke standaarden voldoet. Daarom volg ik regelmatig nascholing, ben ik te vinden in het kwaliteitsregister van de LV POH-GGZ en lid van de Algemene Beroepsvereniging voor Counselling. Ik geef ik regelmatig workshops, lesdagen en webinars binnen mijn vakgebied.

Mensen zeggen dat de rust die ik in m’n webinars uit straal en het enthousiasme waarmee ik de praktische oefeningen doe in de counselling op maat, aanstekelijk werken! De support onderweg zorgt er ook nog eens voor dat je écht doorpakt en je al na enkele sessies stappen zet.

  • Moe en gestrest?
  • Vind je jezelf al een tijdje niet meer de leukste versie?
  • Ervaar je onrust in je lijf of weet je niet hoe je écht kunt ontspannen?
  • Vind je het lastig om keuzes te maken?
  • Moeite met dicht bij jezelf blijven in contact met anderen?
  • Gezellig met je collega’s maar uit je rol gegroeid op werk?
  • Toe aan een volgende stap op werk maar weet je niet wat of hoe?

Neem contact met me op voor een adviesgesprek om samen te kijken wat als eerste de beste stap voor jou is om te zetten. Ik zie ernaar uit van je te horen!

Silvie

Plan een adviesgesprek in

Meest recente werkervaring

Interview

Voor het ontwikkelen van een app door Stichting Stresslogger ben ik geïnterviewd over het meten van stress en hoe deze te verminderen bij verschillende doelgroepen

Trainingen

Online workshops voor JobOn en Werken voor elkaar over het omgaan met tegenslag en het nemen van stappen in de zoektocht naar werk

Workshopleider van brainstormsessies met huisartsen en specialisten op compagnonsdagen over leefstijl

Trainer Stoppen met Roken lotgenotengroepen 

 

Gastdocent

Trainingsdagen over stemmingsstoornissen ontwikkelt en gegeven aan de post-HBO opleiding tot POH-GGZ aan de HvA

Spreker tijdens verschillende nascholingen voor Praktijkondersteuning GGZ bij Zorggroep Almere

Dit zeggen anderen over mij

Met Silvie hebben nauw samengewerkt in een projectgroep om van de Almeerse rookstopzorg tot de meest intensieve en effectieve zorg te maken met een geheel vernieuwd zorgprogramma. Ik heb Silvie leren kennen als individuele behandelaar en als opzetter en begeleider van een groep voor gestopte rokers in het kader van terugvalpreventie. Silvie heeft zich hierin zeer bekwaam en enthousiast getoond. Degenen die toekomstig met Silvie werken kunnen op haar rekenen als als energieke, empathische en gedreven professional

Michael Brouwer / Huisarts

Samen met Silvie heb ik 2 trainingen verzorgd voor de leergang POH-GGZ. Silvie heeft een enorme drive om het vak van POH’er goed neer te zetten o.a. door kennis over te brengen aan POH’ers in opleiding. Dat doet ze geweldig. Ze kan leuk vertellen, verbindt kennis aan ervaring en andersom, is interactief, is erg geïnteresseerd in de ander, en heeft leuke interactie met studenten. Het was zeker een fijne samenwerking en voor de toekomst echt een aanrader om vaker te doen!

Paulina Sedney / Onderzoeker sociaal domein

“Geef mij de kalmte om te aanvaarden wat ik niet kan veranderen, de moed om te veranderen wat ik kan veranderen, en de wijsheid om het verschil hiertussen te zien.”

-F. van Assisi